Kim Telgen

Als meisje van 6 jaar mocht ik op ponyrijles en op mijn 13e kwam er een verzorgpaard. Dit was de Groninger merrie Floor (v. Orbaldo). Hierdoor werd de liefde voor het Groninger paard geboren. Ik kreeg de mogelijkheid diverse paarden zadelmak te maken en ook goedgekeurde hengsten te rijden. Na 10 jaar Groningers gereden te hebben voor F. de Bruijn was het tijd voor een eigen stal met eigen paarden. Dit werd Stal Littink te Bathmen, samen met mijn vader en moeder opgericht. 1 januari 2003 gingen wij van start met 3 paarden. Ruin Lodewijk (v. Loek), merrie Hinke (v. Hanno) en de goedgekeurde dekhengst Orbaldo II (v. Onno). Zowel Lodewijk als Hinke zijn nakomelingen van de merrie Floor. De afgelopen jaren hield ik mij bezig met het fokken, africhten en uitbrengen van met name Groningers. In 2013 sloot het hoofdstuk in Bathmen en ben ik kleinschalig verder gegaan met mijn eigen stal in Voorthuizen. Inmiddels staan de paarden in Otterlo op Stal Welgelegen.

Awa

Naast Stal Littink was ik de afgelopen jaren werkzaam bij Stal ‘t Hooiland, Stal Buitenhuis en Resim Dressage, waar ik veel ervaring heb opgedaan.

Zelf geef ik ook prive en groepslessen tm Z2 Nivo. Ik ben gediplomeerd instructrice en ook official t/m de Zzlicht dressuur. Ik kom in de regio Apeldoorn, Otterlo  aan huis. Mocht u interesse hebben in een (proef) les kunt u contact met mij opnemen.

http://www.kimtelgen.nl/wordpress/wp-content/uploads/2016/04/IMG_3888-0.mov

Orbaldo II

Sportprestaties:

Lodewijk (v. Loek) Z1 dressuur

Orbaldo II (v. Onno) ZZ licht dressuur

Copernicus (v. Calimero) L1 dressuur

Hinke (v. Hanno) M2 dressuur

Taiga (v. Esprit) L2 dressuur

Awa (v. Literat) Z1 dressuur

Claudius (v. Casanova Boy) Z1 dressuur

Bésame (v. Everij A) M1 dressuuur

Vilmar (v. YK Dark Yente) M1 dressuur

What’s Up (v. Carland) Z2 dressuur

Be Colorful Z2 dressuur

Orchid (v. Belisar) Z2 dressuur

Riverdance (v. Amulet) Z1 dressuur

Buster (v. Bartus) l1 dressuur

Ice(v Wilson) l2 dressuur.

Lodewijk

Hinke